A voice on the net…

…my voice on the net!

Vinter och tråkigheter

Åkte en sväng ut till Almösund idag i det fina vädret, mest i syfte att tina upp den av våra bilar som körts minst under den tiden jag varit bortrest. Fantastisk vinterdag, enorma mängder snö.  Bryggorna syns nästan inte över snön som ligger på den tjocka isen. Vår båtplats är precis vid kanten av det lilla öppna vatten som finns vid bryggan. Att det inte är is där beror på att det har riggats en anordning, ser ut som en stor undervattensfläkt, som ser till att vattnet rör sig. Strömmande vatten fryser inte. Just den bryggan vi ligger vid använder Marinan i hamnen att lägga sina kundbåtar vid när de sjösätts…vilket inte är långt bort – i normala fall..

Enda båten i hamnen är Teknova, ser lite kallt ut..

Sedan åkte jag ut till Wallhamn för att på ort och ställe se på de båthallar som förstörts av snön. Det visade sig att även en tredje hall hade rasat under dagen igår. Sammanlagt är det nu tre hallar som rasat, i den sista fanns inga båtar utan den tillhörde Hamnbolaget och inrymde annan verksamhet. På utsidan träffade jag en tjej som jobbade därinne normalt, hon var skakad.

Enligt uppgift så har kanske uppemot 60 båtar skadats, lägg till det ytterligare 30-40 som skadades när en liknande hall störtade samman på Orust i slutet av förra veckan.

Det kommer att bli mycket att göra för småbåtsvarven i vår..

 

Ett svar till “Vinter och tråkigheter

  1. Ping:2010 in review – bloggen « A voice on the net…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: